Strategie executie, de bron van succes en Slagkracht in Management

Betere strategie executie. Betere dienstverlening met minder kosten en minder gedoe. Ziet u het voor zich? Welke manager wil dit niet?


Op het gebied is veel werk aan de winkel. Onafhankelijk onderzoek bevestigt onze ervaring op dit vlak. 

The Performance Factory
heeft informatie verzamelt bij meer dan 1100 bedrijven, in 29 industrietakken en in 36 landen.

Ruim 80 % van alle managers in die organisaties rapporteren dat 40 tot 60 procent van het strategisch potentieel niet wordt gerealiseerd.

Zodra u weet waaraan dat ligt kunt u actie ondernemen!

Zes redenen die u weerhouden meer resultaat te boeken

Wij ontmoeten in onze praktijk zes redenen die managers en bestuurders ervan weerhouden om betere resultaten te boeken! Universele barrières op de weg naar succes.

Hoe barrières strategie executie kunnen blokkeren!

In het kort samengevat komt het neer op het volgende proces zoals geschetst in bijgaande figuur. falende strategie executie

Het goede nieuws is dat u dit proces kunt ombuigen.

Zodra u een barrière bij uzelf en bij uw organisatie herkent kunt u actie ondernemen en de barrière uitbannen.

U vindt alle zes de barrières dicht bij huis. Misschien herkent u er enkele van.

Hier zijn ze:

Zes barrières in strategie executie 

Zes barrières die organisaties weerhouden om resultaat te boeken en hun remedie.
 

Gewoontes blijven herhalen (barrière 1 in strategie executie)

Zolang u vandaag doet wat u gisteren ook deed behaalt u vandaag ook de resultaten die u gisteren behaalde. Een open deur? U staat er van versteld hoeveel mensen dit wel weten maar dit gedrag toch blijven vertonen.

Hoeveel managers heeft u zelf meegemaakt die zich hieraan schuldig maakten? Managers die van hun omgeving verandering eisen. Managers die ondertussen zelf precies hetzelfde blijven doen. Managers die geen verandering in hun eigen optreden en gedrag demonstreren?

De remedie tegen barrière één is eenvoudig. Als u verandering wilt, start dan met het veranderen van uw eigen gedrag en uw tijdsbesteding.

Als u vandaag doet wat u gisteren deed krijgt u vandaag ook de resultaten die u gisteren ook kreeg

U kunt bijvoorbeeld besluiten om een externe expert in te schakelen. Andere resultaten beginnen met ander gedrag. Stel ons bijvoorbeeld eens een vraag en kijk wat er gebeurt!

Angst of gebrek aan vertrouwen (barrière 4 in strategie executie)

Angst is misschien een groot woord maar ieder mens ziet op tegen bepAd Scheepbouweraalde zaken.

Angst voor succes, faalangst, angst om geld te verliezen, zijn enkele veel voorkomende oorzaken.

Maar het kan ook zijn dat men als een berg opziet tegen het ongemak dat met een bepaalde actie kan ontstaan of de weerstand die een actie kan oproepen. 


Faalangst blijkt de meest voorkomende vorm te zijn. Zelfs bij zeer succesvolle mensen komt het voor.

Die succesvolle mensen onderscheiden zich echter ten opzichte van de rest door het falen dat ze meemaakten om te zetten in een grotere vaardigheid om succes te behalen.

Johan Cruijff had ongetwijfeld talent maar hij perfectioneerde zijn techniek door eindeloos met de bal te blijven trainen en elke tekortkoming om te buigen in een voordeel.

Tiger Woods heeft veel ballen fout geslagen in zijn leven maar hij trainde door en herhaalde de slagen, net zolang tot hij een beter gemiddelde sloeg dan zijn concurrenten.  

Ad Scheepbouwer begon als 16-jarige jongen te werken als kelner in de scheepvaart en werkte daarna als productiearbeider.

Hem overkwam een motorongeluk waarna hij meer dan een jaar in het ziekenhuis lag en waardoor hij zijn oude werk niet meer kon oppakken.

Hij kreeg een baantje op de loonboekhouding en vroeg zich af wat er nog van hem terecht zou kunnen komen. Hij ging bijleren in de avonduren.

Hij verdiepte zich in het overeind houden van bedrijven bij tegenwind en hoe je door zuinig te zijn met dubbeltjes, guldens kunt verdienen. Die vaardigheid demonstreerde hij met overtuiging en vasthoudendheid waardoor hij tot grote hoogte kon stijgen.

Zijn kracht in strategie executie (en het vertrouwen dat hij op dit punt bij de banken had opgebouwd) redde begin deze eeuw KPN van de ondergang. 
 

De remedie 

Het verhaal van Ad Scheepbouwer laat zien dat ook succesvolle mensen in het bedrijfsleven tegenslag hebben gekend.

Nissandeh Neta ging eerst failliet voordat hij voor de 2e keer een onderneming tot succes bracht en hij wederom miljonair werd.

Ben Verwaayen heeft bij Lucent Technologies en bij BT perioden van grote tegenslag gekend.

Frits Bolkenstijn kende moeilijke perioden in zijn politieke loopbaan voordat hij triomfen vierde als lijsttrekker van de VVD.

Tegenslag, angst voor falen en tegenwerking horen bij het proces van positieve verandering en werken aan succes.

U kunt vertrouwen in de toekomt herwinnen en behouden als u naar tegenslag kijkt als een tijdelijke terugslag. Tegenslag biedt u een leerervaring die u helpt wijzer te worden. Vervolgens weet u er voor te zorgen dat dit u geen tweede keer overkomt. U weet uw gedrag te veranderen - u heeft daarmee de eerste en meest voorkomende barrière geslecht! - en u bekijkt tegenslag als een tijdelijk verschijnsel.


Alle zes barrières en de remedies voor strategie executie leren kennen? (klik hier)

Het volledige artikel met alle zes de barrières en de bijpassende remedies (klik hier)